Doktor Mustafa Öztürk’e Yapılan Şiddeti Kınıyoruz

Doktor Mustafa Öztürk’e Yapılan Şiddeti Kınıyoruz

Türkiye’nin kanayan yaralarından biri olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet gün geçtikçe çok daha vahim boyutlara ulaşmakta, kimi zaman ölümle sonuçlanmaktadır.

Söz konusu şiddet olaylarına dün bir yenisi daha eklenmiştir. Yıllarca uzmanlık eğitimi alan ve binlerce hastanın tedavisinde büyük emeği olan Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis’ de görev yapan Doktor Mustafa Öztürk’ e, 3 hasta yakını saldırmış ve Öztürk’ü yaralamışlardır.

Tek amacı insan hayatına ve sağlığına hizmet etmek olan Doktor Mustafa Öztürk, yeri geldiğinde kendi hayatından vaz geçen, sevdiklerini geride bırakan, çocuklarını öksüz-yetim, eşini dul, anne babalarını gözü yaşlı bırakmayı göze alan fedakâr bir sağlık çalışanıdır.

Fakat ne yazık ki kendini bilmez, toplumumuzun ahlak ve değerlerinden nasiplenememiş 3 kişi, hastası için gecesini gündüzüne katan bir doktora saldırmayı ve küfürler savurma acziyetini gücün göstergesi sayarak şiddete başvurmuşlardır.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, bir sağlık çalışanına yönelik şiddeti her ne sebeple olursa olsun insanlık dışı buluyor, lanetliyor ve en şiddetli şekilde kınıyoruz. Her türlü koşulda görevlerini icra etmeye çalışan bütün sağlık çalışanlarımızın haklarını savunmak adına her zaman yanlarında olduğumuzun bilinmesini önemle belirtmek isteriz.

Bu üzücü olay, toplumun sağlığını her şeyi üstünde tutarak Türkiye’ nin her bir yanında gece-gündüz demeden, canla başla çalışan sağlık çalışanlarının hayatlarının ve sağlıklarının nasıl bir risk altında olduğunu göstermesi bakımından çarpıcıdır. Bu olay “münferit bir hadise” olarak değerlendirilemez. Sağlık çalışanları giderek kronikleşen bir şiddet sarmalının içerisinde görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Artık sağlık çalışanlarına yönelik şiddete set çekecek, bu kör şiddetin önüne geçecek nitelikte yapısal önlemlerin vakit kaybetmeden hayata geçirilmesi kaçınılmaz bir hale gelmiştir.

Doktor Mustafa Öztürk’ e,  geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, Türk-İş Konfederasyonu, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, her turlu şiddete karsı üyelerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın maddi, manevi ve hukuki olarak yanında olduğumuzun bilinmesini önemle belirtiriz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız.

 

                                                                                                                    Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası

                                                                                                                                  Yönetim Kurulu