Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ ndaki Tespite İtiraz Davamızı Geri Çektik

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ ndaki Tespite İtiraz Davamızı Geri Çektik

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ ndaki işçi arkadaşlarımızın Toplu İş Sözleşme sürecinin uzamaması ve mağdur olmamaları için hakkımızdan feragat ettik. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ ndaki tespite itiraz davamızı, Genel Merkez Yönetim Kurulu Kararıyla geri çektik.

Yönetim Kurulumuz Konuyla ilgili açıklamada bulundu:

 

Değerli Emekçi kardeşlerim,

Sendikamız olarak Sağlık Bakanlığında, 696 KHK ile kadroya geçen işçilerimizin 31.10.2020 ye kadar kamu sözleşmesine dahil edilmeyecekleri 696 KHK da açıkça yazmasına rağmen çoğunluk tespitine dahil edilmelerine karşı açtığımız davada Yargıtay 22.Hukuk Dairesi 696 KHK ile kadroya geçenlerin TİS’ e dahil olmayacaklarını ancak çoğunluğa dahil olacakları yönünde karar vermiştir.

Akdeniz Üniversitesinde 9. Hukuk Dairesi benzer bir davayı halen görüşmekte olduğu için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ ndaki benzer konu için dava açılmıştır.

Akdeniz Üniversitesinde 9. Hukuk Dairesi malum sendikanın her yerden yaptığı gibi işkolu değişikliği hilesi yaptıkları iddiamızı tekrar inceleme kararı ile bozmuş fakat 696 KHK ile geçenlerin çoğunluk tespitine sayılması yönde aynı karar verdiği için, Sendikamız olarak işçilerimizin mağduriyet yaşamamaları için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığındaki tespit itiraz davamızı çekmiş bulunmaktayız.

İşçilerimiz kazanacak ise sendikamız olarak her zaman kaybetmeye hazırız.

Sendikaların geleceklerini bir kanara bırakarak Sağlık Bakanlığında TİS imzası bekleyen işçilerimiz için, ülke olarak normalleşmeye başladığımız bu günlerde biran önce adım atmaları için malum sendikaya çağrıda bulunuyoruz.

Eğer samimi iseler, Sağlık işçilerimiz için sözleşme önündeki engellerin kaldırılması için birlikte mücadeleye hazırız. Biz, bize yakışanı ve üzerimize düşeni yaptık. Sıra malum sendikanın Sağlık Bakanlığı çalışanlarını daha fazla mağdur etmeden TİS’ i imzalamasına gelmiştir. TİS imzalanarak bu mağduriyet bitirilsin artık.

Eğilmeyeceğiz Ezilmeyeceğiz haklı davamızdan vazgeçmeyeceğiz.

                                                                                                                                                                             Yönetim Kurulu Adına