SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER İŞ KOLU ÇALIŞANLARININ TALEPLERİ TÜRK-İŞ BAŞKANLAR KURULUNA DAMGA VURDU, BASINDA BÜYÜK YER ALDI

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER İŞ KOLU ÇALIŞANLARININ TALEPLERİ TÜRK-İŞ BAŞKANLAR KURULUNA DAMGA VURDU, BASINDA BÜYÜK YER ALDI

Genel Başkanımız Hakan Toy ve Yönetim Kurulumuzun katıldığı TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu 24. Dönem Beşinci Toplantısına Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolu Çalışanlarının, talepleri damga vurdu. Türk-İş Başkanlar Kurulu Bildirgesinde geniş yer alan taleplerimize yerel ve ulusal basında geniş yer verildi.

Ülkenin ve çalışma hayatında yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği toplantıya Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Sekreterimiz Doğan Alıç, Genel Başkan Yardımcılarımız, Osman Çavuş, Süleyman Turgut’ un yanı sıra Şube Başkanlarımızda katıldılar.

Genel Başkanımız Hakan Toy’ un iş kolumuzdaki çalışanların yaşadıkları sıkıntıları dair hazırladığı rapor başkanlar kuruluna damga vurdu. Genel Başkanımız Hakan Toy, korona virüse karşı 6 aydır canla başla çalışan Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolu Çalışanlarının ek ödeme adaletsizliğinin giderilmesini, yüzdelik dilimlerin ödenmesini, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetlerde görev yapan işçilerin mesai ücretlerindeki hak kayıplarının giderilmesi gibi başlıca konuları gündeme getirdi.

Genel Başkanımızın gündeme getirdiği konular, TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu Bildirisinin bir numaralı gündemi oldu. Genel Başkanımız Hakan Toy, yaptığı açıklamada, “6 aydır kendi canlarını hiçe sayarak, sevdiklerinden uzakta cansiperane çalışan Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolu Çalışanlarının emekleri hiçbir şekilde ödenmez. Bu fedakârlıklarının karşısında işçilerimizin yaşadıkları maddi ve manevi sıkıntılar giderilmeli. Türkiye Sağlık işçileri Sendikası olarak biz her zaman iş kolumuzdaki çalışanların yanındayız. Türk-İş Genel Başkanımız ve Yönetim Kurulu sağlık çalışanlarının sesi olma gayretindeler. Kendilerine sağlık ve sosyal hizmetler iş kolu çalışanları adına teşekkür ediyorum. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak da biz işçilerimizin sıkıntılarının giderilmesi için konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.