SENDİKAMIZ VE İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİMİZ BAŞLADI

SENDİKAMIZ VE İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİMİZ BAŞLADI

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarının büyük çoğunluğunun teveccühü ile yetkiyi alan Sendikamız, çalışanlar adına Üniversite Rektörlüğüyle İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini başlattı.

Genel Başkanımız Hakan Toy ve Hukuk Müşavirimiz Kadir Atıcı, Malatya’ ya giderek İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ilk oturumuna katıldılar.

Genel Başkanımız Hakan Toy ve Hukuk Müşavirimiz Kadir Atıcı, ilk olarak Malatya İl Başkanımız Kenan Karateke’ yi ziyaret ettiler. İl Başkanımız Karateke’ den, sendikamız adına Malatya genelinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi alan Başkanlarımız, daha sonra İş kolumuzdaki çalışanlarla bir araya gelerek, fikir alış verişinde bulundular.

Genel Başkanımız ve beraberindeki heyet daha sonra İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek’ yi makamında ziyaret ederek istişarelerde bulunup, Turgut Özal Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışanların sıkıntı ve taleplerini ileterek çözümleri konusunda istişarelerde bulundular.

Ziyaretin ardından Genel Başkanımız Hakan Toy ve beraberindeki heyet,  Rektörlük temsilcileriyle birlikte İşletme Toplu İş Sözleşmesinin ilk oturumunu gerçekleştirdiler. Ön görüşmelerin yapıldığı ilk oturumun, 2’ incisi ise 27 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşecek.

Görüşmeyle ilgili bilgi veren Genel Başkanımız Hakan Toy, İşletme Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin 15.10.2020 tarihi itibariyle başladığının altını çizerek şunları söyledi: “Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak sözleşme taleplerimizi işçilerimizin sıkıntıları, önerileri ve istekleri doğrultusunda hazırlıyoruz. Bu nedenle üniversite yetkililerinin de bizlerin bu taleplerini makul göreceklerini ve işçilerimizin daha iyi bir hayat yaşamaları için anlaşmaya kolaylıkla varacağımızı biliyorum. Çalışanlarımızın sıkıntılarını biliyoruz. Onların alınlarının terlerinin karşılığını alıncaya kadar masada mücadele edeceğiz. Emeği geçen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek Beye ve heyet üyelerine şahsım, sendikam adına teşekkür ederim.”

Fotoğraflar