DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİNDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SÜRECİ HAKKINDA YÜZYÜZE TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİNDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SÜRECİ HAKKINDA YÜZYÜZE TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde emek veren, alın teri döken değerli sağlık işçilerimiz, sizlerin adına yürüttüğümüz Toplu İş Sözleşmemizin bu gün 8. oturumunu saat 12:00’ da yüz yüze gerçekleştirdik.

Bu günü kadar salgından dolayı çevrimiçi gerçekleştirdiğimiz görüşmelerimizi sizlere daha iyi sosyal, özlük ve ekonomik haklar alabilmek; sizlerin ekonomik darboğazda ki halinizi daha iyi anlatabilmek adına başta Genel Başkanımız Sayın Hakan Toy, Genel Başkan Yardımcılarımız Sayın Süleyman Turgut, Sayın Adem Sarıçoban, Hukuk Müşavirimiz Avukat Kadir Atıcı, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Rektörlük Genel Sekreteri ve sözleşme sürecinde görev alan diğer kurum yetkilileriyle yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdiler. 

Heyetimiz görüşmede, TİS sürecinin uzamasından dolayı işçilerimizin emek verdikleri kurumlarına karşı güven eksikliği yaşadıklarını ve kendilerinin oyalandıklarını altı çizilerek Rektörlük temsilcilerine aktarıldı.

Görüşmede ayrıca Genel Başkanımız Hakan Toy, gelinen noktada üniversite yönetiminin gerekli adımları acilen atması gerektiğini, işçinin sabrının tükendiğini açıkça belirtmiştir. Genel Başkanımız ve beraberinde ki heyetimize, DEÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Nükhet Hotar Hanımın sözleşmenin en kısa sürede işçileri daha fazla mağdur etmeden sonuçlanması konusunda Rektörlük müzakere heyetine talimat verdiği bildirilmiştir.

Gelinen son aşamada ise önümüzdeki hafta Üniversite Yönetimi, Genel Başkan Yardımız Adem Sarıçoban' a mali konuda bilgi vereceklerini ve yeni bir teklifle geleceklerini ifade etmişlerdir. Gelecek teklif sonrası Genel Başkan Yardımız Adem Sarıçoban Cuma gününe kadar üyelerimizle gelen teklifi değerlendirecektir. Cuma gününün sendikamız adına son gün olduğunu belirten heyetimiz, bundan sonraki sorumluluğun işverene ait olduğunu vurgulamışlardır.

Sayın Rektörümüzün devreye girmesi ile işçiler lehine Toplu Sözleşmenin sonuçlanacağını umuyor ve takipçisi olacağımızı bilmenizi isteriz.

ÜYELERİMİZİN ALIN TERİNİN DEĞERİNE YAKIŞIR BİR TİS İÇİN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ.

BU SÜREÇTE BİRLİKTELİĞİMİZ KORUYACAĞIMIZI DÜŞÜNEREK, SENDİKAMIZ GENEL MERKEZİ BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM ATACAĞIMIZ ADIMLARI SİZLERLEDE DEĞERLENDİREREK HAREKET EDECEĞİZ.

SAYGILARIMIZLA...​

                                                                                                                                    Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası

                                                                                                                                               Yönetim Kurulu

Fotoğraflar