BAŞKANLARIMIZ TÜRK-İŞ’ İ ZİYARET ETTİLER

BAŞKANLARIMIZ TÜRK-İŞ’ İ ZİYARET ETTİLER

Genel Sekreterimiz Doğan Alıç, Genel Başkan Yardımcılarımız Süleyman Turgut ve Adem Sarıçoban TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar’ı ziyaret ettiler.

Ziyarette çalışma hayatı ve yaşanan gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın, HAK-İŞ’e bağlı sendikalar dışında kamuda taşeron işçileri örgütleyen tüm sendikalara yönelik “Leş Kargaları” ifadesine tepki gösterdi.

AĞAR yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, dün Öz Sağlık-İş Sendikasınca düzenlenen bir etkinlikte, Hak-İş'e bağlı sendikalar dışında kamuda taşeron işçileri örgütleyen tüm sendikalara yönelik "Leş kargaları" ifadesini kullanmıştır.

Kamudaki taşeron işçilerin sürekli işçi kadrolarına alınması yönündeki ilk mücadeleyi TÜRK-İŞ’e bağlı Yol-İş Sendikası başlatmıştır. Yol-İş sendikasının 2010-2015 yıllarında sahada ve hukuk alanında verdiği mücadele sonucu Karayolları’ nda 10 bin taşeron işçi kadroya alınmıştır. Bu dönemde, sadece kamuda asıl işi yapan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi söz konusuyken, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "asıl iş-yardımcı iş ayrımı yapılmadan tüm taşeron işçilerin kadroya alınması" yönündeki talebi iletmiş, Sayın Cumhurbaşkanımız da dönemin Çalışma Bakanı’na, bu yönde bir talimat vermiştir.

TÜRK-İŞ ve bağlı sendikalarının kamudaki taşeron işçilerin sürekli işçi kadrolarına alınması yönündeki bu çaba ve katkısı söz konusuyken, birileri bunu ısrarla görmek istememektedir.

Hak-İş Genel Başkanı’na yakışmayan bu çirkin ifade, 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü başta olmak üzere TÜRK-İŞ’ in son dönemde işçilerin hak ve menfaatlerini diğer sendikal yapılarla birlikte savunma yönündeki çabalarına da sekte vurmuştur. Hem sendikal mücadeleye hem de çalışma hayatımıza zarar veren bu nezaketsiz ifadeleri, kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.