SENDİKAMIZ GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU KIZILCAHAMAM’DA TOPLANDI

SENDİKAMIZ GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU KIZILCAHAMAM’DA TOPLANDI

Türkiye Sağlık-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu 23 – 26 Ağustos tarihleri arasında yoğun bir gündemle Kızılcahamam’da toplandı. Genel Başkanımız Hakan Toy’un açılış konuşmasıyla başlayan kurulda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetki süreci ile ilgili yaşanan sıkıntılar Şube Başkanlarımız tarafından Genel Yönetim Kuruluna sunularak, değerlendirmelerde bulunuldu. Kurum yetkilileri tarafından üyelerimiz üzerinde kurulan siyasi baskıların yetki sürecine büyük ölçüde zarar verdiği ifade edilerek bir sonraki dönem için yol haritası belirlendi.

Toplu iş sözleşmesi imzalanan ve imza aşamasında olan üniversite hastaneleri ile ilgili olarak üyelerden gelen talepler iletildi. 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin özellikle emeklilik ile iş ve işyeri değişiklikleri konusunda yaşadıkları sorunlar gündeme getirildi. Sağlık Bakanlığı yetki sürecine dair şube başkanları ve Genel Yönetim Kurulumuz istişarede bulunarak sürece ilişkin ortak bir yol haritası belirlediler. Genel Yönetim Kurulumuz tarafından Sağlık Bakanlığı yetki sürecine ilişkin kurulacak komisyonların yapısına dair açıklamalar yapıldı.

Kadroya geçen işçilerin yaşadığı sorunlara ilişkin Prof. Dr. Aydın Başbuğ bilgilendirmelerde ve çözüm önerilerinde bulunarak yaşanan sıkıntılarla ilgili yapılan hazırlıklarla ilgili bilgiler verdi.

Sendikamız Hukuk Müşavirliği tarafından açılan, devam eden ve yeni açılacak olan davalar hakkında bilgiler verildi.

Genel Yönetim Kurulumuz tarafından pandemi sürecinden bu yana sendikamızın yaptığı faaliyetler aktarıldı. Uluslararası Kamu Hizmetleri Federasyonu (PSI) ve Avrupa Kamu Hizmetleri Federasyonu (EPSU) üyelik süreci hakkında detaylı bilgiler verildi.

Kurulda ayrıca yakın zamanda kurulması planlanan Kadın Komisyonlarına dair sunum yapıldı. Kadın üyelerimizin yaşadığı sorunların çözümünü hızlandırmak amacını taşıyan Kadın Komisyonları başkanlar kurulumuz tarafından olumlu karşılandı.

Kurul başkanlarımızın dilek ve temennileriyle sonlandı.